Radi pravilnog funkcioniranja ove web stranice, ali i radi daljnjeg unaprjeđenja web stranice i poboljšavanja Vašeg iskustva pregledavanja, ova web stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija („Cookies“ – „Kolačići“). Prema trenutnoj regulativi Europske unije obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti Vaš pristanak. Korištenjem web stranice i odabirom opcije „slažem se“ pristajete na uporabu Kolačića. Blokiranjem Kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.Ukoliko želite saznati više o korištenju "kolačića" molim kliknite ovdje.

Slažem se

Stambeni objekat, Pazdigradska ulica, Split

U stambenom objektu u Pazigradskoj ulici u Splitu grijanje i hlađenje (pasivno) izvedeno je s Vaillant geotermalnom toplinskom crpkom geoTHERM VWS 171/2 u kombinaciji s dva spremnika tople vode geoSTORVIH RW 300 te s međuspremnikom ogrjevene vode VPS 750.

Kod izvođenja projekta primjenjen je sustav s bunarima (upojni i izljevni) kao rješenje za neizravan zahvat rashladne i toplinske energije mora.

Sustav je izveden u kombinaciji s ventilokonvektorskom distribucijom rashladne i toplinske energije jer su toplinski dobici u toku ljeta, s obzirom na izolaciju objekta i površinu staklenih stijenki, prešli okvire koji su propisani normama za niskoenergetske građevine.