Nađi

Koristimo kolačiće i tehnologije praćenja trećih strana kako bismo zapamtili vaše preferencije, mjerili i analizirali korištenje naših web stranica te optimizirali naš marketing putem interneta. Uporabom kolačića možete upravljati putem postavki Vašeg Internet preglednika i u bilo kojem trenutku možete povući svoj pristanak za njihovo korištenje.Za više informacija pogledajte naša privatnosti Pravila privatnosti. Ako se slažete, molimo kliknite "Slažem se".

Slažem se Ne slažem se

Stambeni objekat, Pazdigradska ulica, Split

U stambenom objektu u Pazigradskoj ulici u Splitu grijanje i hlađenje (pasivno) izvedeno je s Vaillant geotermalnom toplinskom crpkom geoTHERM VWS 171/2 u kombinaciji s dva spremnika tople vode geoSTORVIH RW 300 te s međuspremnikom ogrjevene vode VPS 750.

Kod izvođenja projekta primjenjen je sustav s bunarima (upojni i izljevni) kao rješenje za neizravan zahvat rashladne i toplinske energije mora.

Sustav je izveden u kombinaciji s ventilokonvektorskom distribucijom rashladne i toplinske energije jer su toplinski dobici u toku ljeta, s obzirom na izolaciju objekta i površinu staklenih stijenki, prešli okvire koji su propisani normama za niskoenergetske građevine.