Nađi

NOVA - aroTHERM plus dizalica topline zrak/voda

  • Tehnologija spremna za budućnost - aroTHERM plus dizalica topline koristi ekološki prihvatljivo, prirodno rashladno sredstvo R290
  • Prikladno za novogradnju i modernizaciju (može se integrirati i u već postojeći sustav grijanja) - temperatura polaznog voda u grijanju do 65 °C, a u režimu PTV do 75 °C
  • Izrazito tihi način rada čini pogodnim za upotrebu u gusto izgrađenim stambenim naseljima

Tehnologija spremna za budućnost

Planiranje je ključno je za dugoročni uspjeh, posebno kada je riječ o energiji. Otkrijte rješenje koje je istovremeno snažno, prirodno i ekološki prihvatljivo te spremno za budućnost.

Nova aroTHERM plus dizalica topline ima posebno visoku temperaturu polaznog voda u grijanju do 65 °C, a u režimu PTV do 75 °C te koristi ekološki prihvatljivo i prirodno rashladno sredstvo R290. Na taj se način dizalica topline može se integrirati i u već postojeći sustav grijanja.

Štoviše, rashladna tehnologija ima vrlo nizak potencijal globalnog zagrijavanja (GWP 3) pa je posebno prihvatljiva za okoliš.

Brza instalacija i postavljanje

Instalacija aroTHERM plus i uniTOWER plus može se odraditi u vrlo kratkom roku pa čak i u jednom danu ako situacija dozvoljava.

Instalaciju i puštanje u pogon odvijaju se bez potrebe za certifikatom rashladnog sredstva. Za besprijekornu ugradnju, Vaillant će vam rado pružiti široku paletu dodatne opreme. Nakon instalacije Vašim novim sustavom grijanja možete upravljati sa sensoCOMFORT regulatorom. Zahvaljujući aplikaciji sensoAPP sustav grijanja možete kontrolirati i kada niste kod kuće.

Dizalica topline - zvučna kutija

Sound Safe System čini naše dizalice topline izrazito tihima. Poslušajte ih sami putem naše zvučne kutije.

Izrazito tihi rad

Sound Safe System čini Vaillant dizalicu topline izuzetno tihom. aroTHERM plus dizalica topline zrak/voda emitira svega 28 dB (A) na udaljenosti od tri metra u noćnom režimu rada - ne glasnije od šuštanja lišća.

Sustav se tako može smjestiti u blizini stambene zgrade, čak i u gusto izgrađenim područjima.

Prikaz emisija buke aroTHERM plus u noćnom režimu rada - emitira svega 28 dB(A) na udaljenosti od tri metra.

Prikaz emisije buke aroTHERM plus u dnevnom režimu rada - emitira svega 32 db(A) na udaljenosti od tri metra.

Idealno za modernizaciju

S temperaturom polaznog voda u grijanju do 65 °C, a u režimu PTV do 75 °C, aroTHERM plus nudi slične karakteristike kao sustavi koji rade na fosilna gorivima. Moguće je pokrenuti sustav s radijatorima u načinu rada s dizalicom topline čak i s temperaturom grijanja od 65°C i vanjskom temperaturom od -10°C.

Idealan je za nove i postojeće objekte.

Uvijek na sigurnoj strani

aroTHERM plus koristi ekološki prihvatljivo, prirodno rashladno sredstvo R290 čime je smanjen potencijal globalnog zagrijavanja.

Sustav se među ostalom može kombinirati s fotonaponskim ili solarnim sustavima grijanja te pomaže u smanjenju potrošnje CO2, čime se CO2 otisak može svesti na nulu.

Učinkovita i ekonomična potrošnja energije

S koeficjentom učinkovitosti (COP) do 5,3 (A7/W35) aroTHERM plus stvara vrhunski učinak. Sustav isporučuje do 25 posto više tople vode u odnosu na druge dizalice topline. Uz to, zahvaljujući visokoj temperaturi polaznog voda ovo rješenje nudi zaštitu od bakterijske bolesti koja uzrokuje legionarske bolesti te koja zahtjeva električno naknadno grijanje.

Visoke performanse čine aroTHERM plus posebno ekonomičnim: potrošnja energije može se smanjiti za do 10 posto* u usporedbi s drugim dizalicama topline zrak/voda, kako u novim zgradama, tako i prilikom zamjene sustava grijanja u postojećim objektima.

* Uštede energije ovise o različitim čimbenicima (npr. lokalne cijene električne energije, prethodni model, postavka grijanja, upotreba, lokacija, vanjska temperatura) i mogu se stoga razlikovati.