Nađi

Pravila o privatnosti

Zaštitu vaših osobnih podataka shvaćamo vrlo ozbiljno. Ova pravila o privatnosti informiraju vas o obradi osobnih podataka. Ova pravila o privatnosti primjenjuju se na naše mrežno mjesto (website) i ovdje navedene usluge. Za određene usluge mogu se primjenjivati posebna ili dodatna pravila o privatnosti.

Za krajnje korisnike

Voditelj obrade podataka

Voditelj obrade osobnih podataka društvo je Vaillant d.o.o., Heinzelova ul. 60, Zagreb(„mi“).

Više informacija i naše podatke za kontakt možete pronaći na našoj Internet stranici

Mi smo društvo član Vaillant Group. Vaillant Group znači Vaillant GmbH (Vaillant GmbH, Berghauser Str. 40, 42859 Remscheid, Njemačka) i društva povezana s društvom Vaillant GmbH. Vaillant Group uključuje robne marke Vaillant, Saunier Duval, AWB, Bulex, DemirDöküm, Glow worm, Hermann Saunier Duval i Protherm. Više informacija o Vaillant Group dostupno je ovdje.

Korištenje mrežnog mjesta

Naše mrežno mjesto možete koristiti bez identifikacije ili registracije. Kada koristite naše mrežno mjesto, putem svog preglednika prenosite nam podatke koji su tehnički potrebni za uspostavljanje veze i korištenje našeg mrežnog mjesta. To prije svega uključuje datum i vrijeme povezivanja, vašu IP adresu, tražene mrežne stranice i preuzete datoteke, podatke o prijenosu i korištenju mrežnog mjesta, informacije o pregledniku i postavkama preglednika, operativnom sustavu i uređaju te internetsku adresu s koje ste pristupili našemu mrežnomu mjestu. Ti se podatci pohranjuju i obrađuju u tehničke svrhe. Te podatke koristimo kako bismo osigurali sigurnost naših mrežnih stranica, izmjerili učinkovitost oglašavanja na internetu, sastavili statistiku i izmjerili aktivnosti na mrežnom mjestu s ciljem poboljšanja naše ponude. Takve podatke općenito ne pohranjujemo dulje od trideset dana.

Korištenje personaliziranih usluga

Za korištenje personaliziranih usluga potrebni su nam osobni podatci kako biste mogli koristiti određenu uslugu, registrirati se ili kako bismo vas mogli kontaktirati. Predviđena upotreba podataka proizlazi iz odgovarajuće svrhe ponuđene usluge. Usluge navedene u nastavku nisu ponuđene na svim našim mrežnim mjestima niti u svakom trenutku.

Ako koristite personalizirane usluge ili se registrirate, pohranit ćemo osobne podatke potrebne za relevantnu uslugu tijekom njezina pružanja, odnosno za vrijeme trajanja vaše registracije, i nakon toga u mjeri u kojoj je to potrebno i zakonski dozvoljeno. Ako ste kupac, s vama imamo ugovor, registrirali ste se za određene usluge na našemu mrežnome mjestu ili za korištenje aplikacija, također možemo pridružiti i povezati vaše upite i narudžbe s vašim postojećim korisničkim podatcima.

Kada od vas tražimo da nam dostavite određene osobne podatke, naznačit ćemo jesu li ti podatci nužni za pružanje određene usluge. Obvezni podatci označeni su zvjezdicom (*) ili na drugi način. Sve podatke dajete nam dobrovoljno.

Odlučite li nam ne otkriti svoje osobne podatke prilikom korištenja usluga na našemu mrežnome mjestu, vaša odluka neće imati nikakve negativne materijalne posljedice za vas. Međutim, na tome mrežnome mjestu možda nećete moći saznati neke informacije, registracija ili korištenje personaliziranih usluga možda neće biti omogućeni ili možda nećemo biti u mogućnosti odgovoriti na upite ili na njih u cijelosti odgovoriti.

Vaše podatke možemo proslijediti društvima Vaillant Group ako je to potrebno za pružanje određene usluge ili obradu vaših upita i zahtjeva.

Ako se obrada vaših osobnih podataka zasniva na vašoj privoli, možete je u bilo kojem trenutku povući s budućim učinkom. U tu svrhu možete upotrijebiti podatke za kontakt navedene u nastavku. Odmah ćemo obraditi svaku obavijest o povlačenju

Pretraživanje ovlaštenih servisa

Nudimo Vam mogućnost da pronađete ovlašteni servis u vašoj blizini putem naše tražilice. Ovu uslugu možete koristiti bez unosa osobnih podataka unosom samo lokacije. Međutim, svoju točnu adresu možete unijeti ručno ili putem preglednika omogućiti prijenos vaše približne lokacije (grada). Vaš preglednik koristi razne informacije kako bi odredio vašu lokaciju, posebice vašu IP adresu. Pojedinosti o tome možete saznati u pravilima o privatnosti vašeg preglednika. Pružanje informacija o adresi ili lokaciji dobrovoljno je. Na temelju pruženih informacija dobit ćete popis ovlaštenih servisa na Vašem području.

Preuzimanje ili narudžba informativnih materijala

Informacije i brošure o proizvodima i uslugama u pravilu možete preuzeti izravno s mrežnog mjesta bez navođenja osobnih podataka. U određenim slučajevima nudimo mogućnost primanja odabranog informativnog materijala e-poštom ili poštom. U tu svrhu dajete nam pojedinosti o informacijama koje zahtijevate i svoje ime i prezime, titulu, e-adresu i poštansku adresu. U pojedinačnim slučajevima možemo zatražiti dodatne informacije koje su potrebne za određenu uslugu.

Kontakt za individualne savjete

Nudimo mogućnost naručivanja individualnog savjetovanja. U tu svrhu dajete nam pojedinosti o informacijama koje zahtijevate i svoje ime i prezime, titulu, e-adresu i adresu prebivališta ili punu adresu. U pojedinačnim slučajevima mogu se tražiti i dodatne informacije, točnije, informacije o vašem sustavu grijanja ili vašim potrebama. Uz vaš pristanak, kontaktirat ćemo vas e-poštom ili telefonom kako bismo potvrdili vaše podatke, porazgovarali o vašem upitu i dogovorili individualno savjetovanje. Ako želite, također ćemo proslijediti vaš upit odgovarajućem instalateru. Također možemo proslijediti vaše podatke društvima Vaillant Group ako je to potrebno za odgovor na vaš upit ili za pružanje usluge. Ako ste nam dostavili svoj broj mobitela, također ćemo komunicirati s vama putem SMS-a kako bismo obradili vaš upit.

Registracija za primanje newslettera/biltena

Nudimo općenite newslettere ili newslettere o određenim temama, na koje se možete pretplatiti. Ako se želite pretplatiti na biltene, potrebna nam je vaša e-adresa.

Nakon registracije za primanje biltena, primit ćete e-poruku za potvrdu svoje registracije. Potvrđivanjem nam dopuštate da vam redovito šaljemo informacije o našim proizvodima i uslugama u obliku biltena.

Kada šaljemo newslettere, prikupljamo podatke o slanju i korištenju newslettera. U tu svrhu newsletteri sadrže poveznice na slikovne datoteke pohranjene na našim poslužiteljima. Kada otvorite bilten, vaš program za e-poštu učitava te slikovne datoteke s našeg poslužitelja. To nam omogućuje da pratimo jesu li i kada su naši bilteni otvoreni i koji je sadržaj pročitan. Podatke prikupljene na taj način koristimo kako bismo vaše korištenje biltena učinili privlačnijim, za upravljanje slanjem newslettera te u statističke svrhe.

To također vrijedi i ako se registrirate za jedan od naših biltena putem ponuda trećih strana, npr. unutar usluga Googlea ili Facebooka. U tim slučajevima operateri tih platformi također mogu obrađivati vaše osobne podatke. Na takve ponude trećih strana primjenjuju se pravila o privatnosti pružatelja usluga. Nemamo utjecaja na ponude trećih strana i njihova pravila privatnosti.

U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu na newslettera slanjem poruke nama ili putem poveznice za otkazivanje koja se nalazi unutar newslettera, pri čemu snosite samo troškove prijenosa prema osnovnim cijenama.

Registracija za događaje

S vremena na vrijeme nudimo mogućnost registracije za događaje (npr. informativne događaje, obilaske s vodičem, sajmove). Da bismo to učinili, potrebno nam je vaše ime i prezime i e-adresa te eventualno drugi podatci koji su potrebni za planiranje i provedbu odgovarajućeg događaja.

Korištenje podataka za oglašavanje putem pošte i vaše pravo na prigovor

U mjeri u kojoj je to dopušteno zakonom, zadržavamo pravo korištenja vašeg imena i prezimena i poštanske adrese – ako smo te podatke primili od vas u okviru ugovornog odnosa – u vlastite svrhe oglašavanja, npr. da vam pošaljemo zanimljive ponude i informacije o našim proizvodima u obliku pisma poštom. Možete u bilo kojem trenutku prigovoriti na korištenje svojih podataka u te svrhe tako da nas o tome obavijestite e-poštom ili poštom.

Individualizirane informacije i ponude sustava grijanja

Nudimo individualizirane informacije i ponude sustava grijanja. Konkretno, možete zatražiti individualni prijedlog za sustav grijanja. U tu svrhu dajete nam podatke o svojem trenutačnom sustavu grijanja i vašim budućim potrebama, posebno sljedeće: vrsta energije, veličina, starost i druge relevantne značajke kuće ili stana, željeni rok zamjene sustava grijanja, željena vrsta grijanja i pripreme tople vode, izolacija zgrade, lokacija zgrade (grad ili naselje). Također nam možete dati svoje ime i prezime, titulu, e-adresu, broj telefona i punu adresu. Ako ste do naše ponude došli putem oglasa, pohranjujemo podatke o oglašivačkoj kampanji preko koje ste došli na naše mrežno mjesto kako bismo izmjerili učinkovitost našeg internetskog oglašavanja i u statističke svrhe.

Na temelju dobivenih informacija predlažemo jednog ili više instalatera. Ako ste napravili odabir i dali privolu, vaš ćemo upit proslijediti odabranom instalateru te ćete od instalatera dobiti prijedlog sustava. To vrijedi i ako nas telefonski ili na neki drugi način zamolite da vaše podatke proslijedimo instalateru kako bi vam on izradio ponudu za sustav grijanja. Uz vaš pristanak, kontaktirat ćemo vas e-poštom ili telefonom kako bismo potvrdili vaše podatke, porazgovarali o vašim planovima i dogovorili individualno savjetovanje, s nama ili s instalaterom. Ako ste nam dostavili svoj broj mobitela, također ćemo komunicirati s vama putem SMS-a kako bismo obradili vaš upit ili vam slali poruke. Nakon toga možemo obrađivati daljnje informacije o napretku vašeg projekta, naloge za održavanje ili druge naloge za usluge povezane s vašim projektom.

Kolačići, alati za analizu, praćenje i ciljanje, društvene mreže

Kolačiće koristimo na našemu mrežnome mjestu. Kolačići su male datoteke koje se privremeno pohranjuju na vašem uređaju. Kolačiće koristimo u različite svrhe opisane u nastavku.

Koristimo vlastite kolačiće, posebice funkcionalne kolačiće, kako bismo naše mrežno mjesto učinili jednostavnijim za korištenje, olakšali navigaciju i korištenje obrazaca, pojednostavili prijavu i registraciju, pružili određene funkcije, pohranili pristanak ili odbijanje upotrebe kolačića i kako bismo osigurali sigurnost našeg mrežnog mjesta i naših sustava. Odgovarajući kolačići stoga su nužni za funkcionalno korištenje našeg mrežnog mjesta. Pristanak nije potreban za nužne kolačiće.

Također koristimo kolačiće treće strane, konkretno, u vezi s korištenjem analitičkih alata, tehnologija praćenja i ciljanja.

Alati za mjerenje i analizu koriste se za bolje razumijevanje korištenja našeg mrežnog mjesta i njezinu odgovarajuću optimizaciju. Pomoću odgovarajućih kolačića prikupljamo podatke o tome kako komunicirate s našim mrežnim mjestom i koje ste stranice posjetili. Podatci koje prikupljamo ili pohranjujemo pomoću ovih kolačića agregiraju se i nisu povezani s vama osobno. Takvi se kolačići aktiviraju uz vaš pristanak, a svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku.

Tehnologije praćenja i ciljanja koriste se za optimizaciju oglašavanja i drugog marketinga na internetu. Ti kolačići prate i prikupljaju informacije o vašim aktivnostima na internetu kako bi pomogli oglašivačima da vam isporuče relevantnije oglase u skladu s vašim interesima. Te podatke mogu dijeliti s drugim organizacijama ili oglašivačima. Takvi se kolačići aktiviraju uz vaš pristanak, a svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku.

Na svojim mrežnim mjestima također integriramo tzv. ponude društvenih mreža ili vanjski sadržaj. Kada koristite društvene mreže, također koristite i odgovarajuće ponude pružatelja društvenih mreža koji također koriste kolačiće. Takvi se kolačići aktiviraju uz vaš pristanak, a svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku.

U načelu, naše mrežno mjesto možete pregledavati i bez kolačića. Međutim, većina preglednika ima zadanu postavku da automatski prihvaća kolačiće, ali možete spriječiti ili ograničiti pohranjivanje kolačića na svom krajnjem uređaju. Pogledajte upute proizvođača svojeg preglednika za pojedinosti o tome kako to funkcionira. Također možete izbrisati kolačiće koji su već postavljeni u bilo kojem trenutku putem svojeg preglednika. Za upravljanje kolačićima možete koristiti i postavke „Ne prati“ u svojem pregledniku. Također možete deaktivirati kolačiće određenih dobavljača trećih strana na stranici „Digital Advertising Alliance“ na http://www.aboutads.info/choices/ ili na stranici „Your Online Choices“ na https://www.youronlinechoices.com. Ako ne prihvatite nužne kolačiće, to može dovesti do funkcionalnih ograničenja naših ponuda.

Pri korištenju kolačića drugih pružatelja („kolačići treće strane“), moguće je da prikupljene podatke dotični pružatelj može prenijeti u zemlju izvan EU-a ili EGP-a koja ne nudi odgovarajuću razinu zaštite podataka. Konkretno, SAD trenutačno ne nudi odgovarajuću zaštitu u skladu s GDPR-om jer državna tijela u SAD-u pod određenim okolnostima imaju pravo pristupa osobnim podatcima koje drže tvrtke, a ispitanicima nisu dostupna odgovarajuća pravna sredstva.

Prijenos osobnih podataka unutar Vaillant Group i trećim stranama

Osobne podatke obrađujemo mi kao voditelj obrade te ih u svrhu pružanja usluga prosljeđujemo izvršiteljima obrade unutar Vaillant Group i vanjskim izvršiteljima obrade koji podatke obrađuju isključivo u naše ime i prema našim uputama. Ako koristimo pružatelje usluga trećih strana koji također koriste podatke za vlastite potrebe, to smo posebno opisali zajedno s informacijama o kolačićima.

Uz vaš pristanak, osobne podatke prosljeđujemo i specijaliziranim partnerima ili drugim trećim stranama ako je to potrebno za pružanje određenih usluga.

Prijenos osobnih podataka domaćim i stranim sudovima, tijelima ili drugim državnim institucijama obavlja se isključivo u okviru zakonskih odredbi.

Obrada podataka od trećih strana i obrada izvan EU-a ili EGP-a

Osobne podatke obrađujemo mi kao voditelj obrade te ih u svrhu pružanja usluga prosljeđujemo izvršiteljima obrade unutar Vaillant Group i vanjskim izvršiteljima obrade koji podatke obrađuju isključivo u naše ime i prema našim uputama.

U nekim okolnostima obradu podataka u naše ime provodi izvršitelj obrade izvan EU-a ili EGP-a. U takvom slučaju, osim ako Komisija ne donese odluku o primjerenosti u odnosu na državu primatelja, dogovorit ćemo s odgovarajućim pružateljem usluga odgovarajuće zaštitne mjere za zaštitu osobnih podataka, posebno dogovaranjem primjenjivih standardnih ugovornih klauzula EU-a.

Moguće je da treći pružatelji usluga također obrađuju podatke izvan EU-a ili EGP-a u vezi s korištenjem alata za analizu, tehnologijama praćenja i ciljanja trećih pružatelja usluga ili integracijom ponuda društvenih mreža. Konkretno, pružatelji usluga trećih strana mogu obrađivati osobne podatke u SAD-u. SAD trenutačno ne osigurava odgovarajuću zaštitu u skladu s GDPR-om jer državna tijela u SAD-u pod određenim okolnostima imaju pravo pristupa osobnim podatcima koje drže tvrtke, a ispitanicima nisu dostupna odgovarajuća pravna sredstva.

Sigurnost podataka

Primjenjujemo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili osobne podatke kojima upravljamo od uništenja, gubitka, izmjene ili neovlaštenog otkrivanja ili pristupa. Sve osobne podatke koje date prilikom korištenja personaliziranih usluga prenose se nama u šifriranom obliku. Za te potrebe primjenjujemo najsuvremeniji postupak šifriranja. Vaši podatci zaštićeni su lozinkom u sustavima u kojima su pohranjeni. Osobama koje imaju pravo na pristup tim podatcima zabranjeno je otkrivanje vaših podataka trećim stranama strogim sigurnosnim zahtjevima. Naše sigurnosne mjere neprestano se unaprjeđuju.

Razdoblje pohrane osobnih podataka

Vaše osobne podatke obrađujemo dok se ne ispuni svrha obrade osobnih podataka. Nakon prestanka svrhe u koju su prikupljeni, Vaše osobne podatke više ne koristimo, te isti ostaju u našem sustavu pohrane i čuvamo ih koliko nas obvezuju zakonski propisi o čuvanju arhivskog gradiva.

Napominjemo da pružanje osobnih podataka može biti rezultat ugovorne obveze (npr. informacija o ugovornome partneru). Ujedno, kada je potrebno zaključiti ugovor tako da ispitanik pruži osobne podatke koji se zatim obrađuju, posljedica odbijanja pružanja osobnih podataka bit će nemogućnost sklapanja takvog ugovora. Prije nego ispitanik pruži osobne podatke, može kontaktirati našeg službeniku za zaštitu podataka kojem se možete obratiti putem e-mail adrese: info@vaillant.hr . On će vam naznačiti je li pružanje osobnih podataka zakonski ili ugovorno nužno, odnosno je li nužno za sklapanje ugovora, postoji li obveza pružanja osobnih podataka i na kraju navesti posljedice odbijanja pružanja osobnih podataka.

Kao odgovoran poslovni partner, Vaillant ne primjenjuje automatizirani proces donošenja odluka, odnosno profiliranje.

Vaša prava?

Imate pravo zatražiti pristup i ispravak ili brisanje osobnih podataka koji se odnose na vas ili ograničenje obrade, ili podnijeti prigovor na obradu, kao i pravo na prenosivost podataka, u svakom slučaju u skladu sa zakonskim odredbama.

Ako se obrada osobnih podataka temelji na vašoj privoli, imate pravo na povlačenje privole u svakom trenutku bez učinka na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije njezina povlačenja.

Također se možete obratiti našem službeniku za zaštitu podataka i zahtijevati svoja prethodno navedena prava.

Imate pravo podnijeti prigovor tijelu nadležnom za nadzor u skladu sa zakonskim odredbama ako smatrate da se obradom vaših osobnih podataka krše zakonske odredbe. U tu se svrhu možete obratiti nadležnom tijelu u državi članici EU-a ili vašoj zemlji prebivališta ili mjesta u kojem je došlo do navodne povrede.

Nadležno nadzorno tijelo je Agencija za zaštitu osobnih podataka. Podatke za kontakt možete pronaći ovdje.

Podatci za kontakt našeg službenika za zaštitu podataka

Sve upite ili prijedloge koje imate u vezi s pitanjem zaštite podataka slobodno uputite elektroničkom poštom ili pismom našem službeniku za zaštitu podataka kojem se možete obratiti na sljedeće načine:

E-adresa: info@vaillant.hr

pošta: Vaillant d.o.o., Ulica Vjekoslava Heinzela 60, Zagreb

Podložno izmjenama

Zadržavamo pravo na promjene ovih pravila o privatnosti u bilo kojem trenutku u skladu s primjenjivim zakonima. Pri korištenju naših internetskih stranica također se pridržavajte odgovarajućih uvjeta korištenja i općih uvjeta.

Status: 01.09.2022.

Za poslovne partnere

Voditelj obrade podataka

Voditelj obrade osobnih podataka je društvo Vaillant do.o., Heinzelova ul. 60, Zagreb („mi“).

Više informacija i naše podatke za kontakt možete pronaći na našim Internet stranicama.

Mi smo društvo član Vaillant Grupe. Vaillant Grupa znači Vaillant GmbH (Vaillant GmbH, Berghauser Str. 40, 42859 Remscheid, Njemačka) i društva povezana s društvom Vaillant GmbH. Vaillant Grupa uključuje robne marke Vaillant, Saunier Duval, AWB, Bulex, DemirDöküm, Glow worm, Hermann Saunier Duval i Protherm. Više informacija o Vaillant Grupi dostupno je ovdje.

Korištenje servisnog portala

Servisni portal predviđen je za pružanje općih informacija i kao personalizirana mrežna usluga za partnere.

Kada koristite naše mrežno mjesto, putem svog preglednika prenosite nam podatke koji su tehnički potrebni za uspostavljanje veze i korištenje našeg mrežnog mjesta. To uključuje datum i vrijeme povezivanja, vašu IP adresu, tražene mrežne stranice i preuzete datoteke, podatke o prijenosu i korištenju mrežnog mjesta, informacije o pregledniku i postavkama preglednika, operativnom sustavu i uređaju te internetsku adresu s koje ste pristupili našemu mrežnomu mjestu. Ti se podatci pohranjuju i obrađuju u tehničke svrhe. Te podatke koristimo kako bismo osigurali sigurnost naših mrežnih stranica, izmjerili učinkovitost oglašavanja na internetu, sastavili statistiku i izmjerili aktivnosti na mrežnom mjestu s ciljem poboljšanja naše ponude. Takve podatke općenito ne pohranjujemo dulje od trideset dana. Opće dostupan dio našeg mrežnog mjesta možete koristiti bez identifikacije ili registracije.

Omogućavanje pristupa personaliziranom dijelu servisnog portala zahtijeva registraciju partnera, pri čemu se prikupljaju podatci o društvu/pravnoj osobi i kontakti zaposlenika koji žele koristiti servisni portal. Za registraciju zaposlenika potrebno je navesti titulu, ime, prezime, osobnu e-adresu i broj mobitela. Mogu biti potrebne i dodatne informacije. Korištenje je moguće samo za ovlaštene i registrirane zaposlenike partnera i zahtijeva registraciju pojedinačnim korisničkim imenom (e-adresom) i lozinkom.

U kontekstu korištenja servisnog portala i personaliziranih usluga partnera i njegovih zaposlenika, obrađujemo osobne podatke, uključujući podatke partnerovih zaposlenika i krajnjih kupaca, u mjeri u kojoj je to potrebno za određenu uslugu. Partner će osigurati da je u odnosu na zaposlenika ovlašten imenovati zaposlenika kao korisnika kao i da je ovlašten prenijeti nam podatke o kupcima. Svojom registracijom i korištenjem servisnog portala zaposlenik potvrđuje da je suglasan da bude registriran kao korisnik servisnog portala.

Osobne podatke pohranjujemo za vrijeme trajanja registracije partnera kao i njihovih zaposlenika, a nakon toga onoliko dugo koliko je zakonski potrebno i dopušteno.

Kada od vas tražimo da nam dostavite određene osobne podatke, naznačit ćemo jesu li ti podatci nužni za pružanje određene usluge. Obvezni podatci označeni su zvjezdicom (*) ili na drugi način. Sve podatke dajete nam dobrovoljno.

Informacije unutar servisnog portala općenito su dostupne i upotrebljive bez dodatnog navođenja osobnih podataka. To se posebno odnosi na informacije o proizvodima, sustavima, rezervnim dijelovima i tehničkoj dokumentaciji kao što su specijalizirane informacije, informacije o krajnjim kupcima, cjenici i kontrolni popisi.

Ako određene usluge zahtijevaju pružanje dodatnih osobnih podataka, možda ih neće biti moguće koristiti u potpunosti ako ne pružite potrebne podatke.

Osobne podatke možemo proslijediti društvima Vaillant Grupe ako je to potrebno za pružanje određene usluge.

Ako se obrada vaših osobnih podataka zasniva na vašoj privoli, možete je u bilo kojem trenutku povući s budućim učinkom. U tu svrhu možete upotrijebiti podatke za kontakt navedene u nastavku. Odmah ćemo obraditi svaku obavijest o povlačenju.

Osobni podatci

Matične podatke o pravnoj osobi partnera prikupljamo u okviru postojećeg ugovornog odnosa i u okviru registracije na servisnom portalu. Matični podatci pravne osobe uključuju podatke za kontakt ovlaštenih predstavnika i kontakt osoba partnera, porezni broj, matični broj i bankovne podatke. Podatci se koriste za administraciju ugovornog odnosa i pristup servisnom portalu.

Prikupljamo podatke o zaposlenicima za administraciju pristupa servisnom portalu. Podatci o zaposleniku uključuju titulu, ime i prezime, broj telefona, broj mobitela, lozinku i partnera s kojim je zaposlenik povezan. U okviru korištenja servisnog portala mogu se pohranjivati i obrađivati dodatni podatci koji se odnose na zaposlenika, točnije, datum zadnje prijave na servisni portal, kvalifikacija zaposlenika u vezi s našim proizvodima, ovlaštenja zaposlenika za sudjelovanje na edukaciji i podatke o sudjelovanju na edukaciji.

Podatke od krajnjih kupaca partnera prikupljamo i obrađujemo samo u onoj mjeri u kojoj je to potrebno u kontekstu pružanja usluga partneru, posebice u vezi s rezervacijom usluga od strane naše službe za korisnike. U tom kontekstu, možete nam dati podatke potrebne za narudžbu. To uključuje vrstu narudžbe, informacije o uređaju, opis problema, vaš vlastiti broj narudžbe, informacije o lokaciji servisa uključujući ime i podatke za kontakt vlasnika uređaja, podatke za kontakt osobe na lokaciji, željeni termin, vrstu mogućeg kontakta. Te podatke koristimo za obradu narudžbi korisničke službe.

Ne obrađujemo nikakve posebne kategorije osobnih podataka (članak 9. GDPR-a) u odnosu na partnere, njihove zaposlenike ili krajnje kupce.

Daljnje pojedinosti o osobnim podatcima koje obrađujemo mogu se postaviti u opisu relevantne usluge i aplikacije koju pružamo na servisnom portalu.

Usluge za podršku savjetovanju, planiranju i pripremi ponuda

Unutar servisnog portala nudimo vam razne alate i aplikacije. Ti alati služe za podršku savjetovanju, planiranju i pripremi ponude za krajnje kupce. Alati i aplikacije općenito se pružaju na takav način da specifikacija krajnjih kupaca nije potrebna. Prikupljamo podatke koji se odnose na korištenje alata i aplikacija kod partnera, posebno u statističke svrhe i za optimizaciju naših proizvoda i usluga. Individualna analiza u pogledu korištenja stranice od strane pojedinih zaposlenika partnera ne provodi se.

Alati za planiranje

Nudimo vam razne alate za planiranje koje možete koristiti bez davanja osobnih podataka. To uključuje, primjerice, alate za snimanje projektnih podataka, brzo projektiranje ventilacije, brzo projektiranje fotonaponskih sustava, planNet. Neke od alata na raspolaganje stavljaju vanjski pružatelji usluga u skladu sa sporazumom o obradi podataka. Na nekim su tržištima dostupni samo neki alati. Za potrebe upravljanja različitim projektima i generiranja personaliziranih ponuda, pojedini alat omogućuje unos osobnih podataka. Podatci klijenta uključuju: ime i prezime, adresu, telefon, faks, e-adresa. Podatci o ovlaštenom servisu uključuju: naziv partnera, ime i prezime kontakta, adresa, telefon, faks i e-adresa, logotip. Partner osigurava da je ovlašten koristiti relevantne podatke.

Podatke obrađujemo u svrhu pružanja alata, kao i za vlastite statističke svrhe.

Online cjenik

Pomoću ovog alata možete pronaći proizvode i cijene, konfigurirati sustave i usporediti njihove cijene, kao i sastaviti tehničke informacije, brošure, letke i informacije o planiranju. U načelu, za korištenje alata nisu potrebni osobni podatci koji se odnose na krajnje kupce. Za izradu dokumenta mogu se navesti podatci o mogućem primatelju (ime i prezime, adresa i e-adresa). Partner može upravljati prikupljenim podatcima i izvoziti ih u različitim formatima (npr. PDF). Podatke koje partner prenese obrađujemo u svrhu pružanja alata, kao i za vlastite statističke svrhe.

GrijanjeOnline Zero i statusna aplikacija

Partnerima pod određenim uvjetima nudimo sudjelovanje u usluzi GrijanjeOnline Zero i korištenje pridružene aplikacije. Putem te platforme partnerima nudimo podatke za kontakt zainteresiranih stranaka i potencijalnih kupaca koji su zainteresirani za određene proizvode i usluge te su pristali na otkrivanje svojih podataka. Partner koji odgovara upitu kupca može prihvatiti odgovarajuću ponudu, kontaktirati i savjetovati zainteresiranu stranku ili kupca, dati informacije o proizvodu i/ili dostaviti ponudu za kupnju i ugradnju jednog od naših proizvoda za grijanje. Partner koristi platformu za kontaktiranje zainteresiranih stranaka i kupaca te po potrebi za obradu osobnih podataka zainteresiranih stranaka i kupaca u vezi s planiranjem i koncipiranjem narudžbi. Podatke dostavljene partneru o zainteresiranim strankama i potencijalnim kupcima obrađujemo za upravljanje kupcima, kao i za vlastite statističke svrhe. Ako i u opsegu u kojem djelujemo kao izvršitelj obrade partnera, primjenjuju se važeći uvjeti i odredbe o obradi podataka za partnere.

Edukacija zaposlenika

Nudimo razne edukacije za naše partnere i njihove zaposlenike. U vezi s planiranjem i provedbom edukacija obrađujemo podatke za kontakt zaposlenika sudionika, kao i podatke o sudjelovanju na edukacijama. Podatke obrađujemo u svrhe planiranja i pripreme edukacija, za komunikaciju s polaznicima edukacija, za naplatu edukacija (gdje je primjenjivo), kao i za dokumentiranje sudjelovanja na edukacijama. Partneri i zaposlenici mogu vidjeti završene i buduće edukacije kao i njihov status (Pozvan, Registriran, Otkazan, Sudjelovao, Nije sudjelovao) i upravljati svojim edukacijama.

Registracija za druge događaje

S vremena na vrijeme nudimo mogućnost registracije za događaje (npr. informativne događaje, sajmove). Da bismo to učinili, potrebno nam je vaše ime i prezime i e-adresa te eventualno dodatni podatci koji su potrebni za planiranje i provedbu odgovarajućeg događaja. Podatke obrađujemo za potrebe organizacije, provođenja i dokumentiranja događaja te, po potrebi, za izdavanje računa.

Ponude e-učenja

Unutar servisnog portala nudimo vam ponude e-učenja koje se odnose na naše proizvode i usluge ili druge teme. U tu svrhu možemo koristiti tehničku platformu pružatelja usluga trećih strana putem koje je sadržaj učenja dostupan. U načelu, takvim pružateljima usluga ne prenosimo nikakve osobne podatke koji se odnose na korisnike. Radi pružanja pristupa uslugama, sigurnosti aplikacija, kao i za analizu korištenja različitih ponuda, pružatelji usluga mogu koristiti kolačiće ili druge tehnologije. Zadržavamo pravo statističke procjene tehničkih podataka i podataka o korištenju koji se odnose na korištenje ponuda e-učenja kako bismo poboljšali i optimizirali naše ponude. Ni mi ni pružatelji usluga ne provodimo individualiziranu procjenu korištenja ponuda e-učenja.

Uz pojedine usluge nudimo kvalificirani oblik e-učenja u kojem se uspješnim završetkom e-učenja dobiva certifikat. U tim slučajevima bilježimo uspjeh učenja u okviru e-učenja na temelju odgovaranja na pitanja ili rješavanja zadataka. U tu svrhu pohranjujemo i obrađujemo podatke o provedbi e-učenja, uspješnosti učenja i dodjeli certifikata.

Softverske licence

Određene softverske proizvode licenciramo partnerima, npr. alat serviceDialog za analizu podataka uređaja. Za upravljanje licencijama obrađujemo podatke o partneru i, ako je primjenjivo, o zaposlenicima ovlaštenima za korištenje softvera, uključujući podatke za kontakt. Također obrađujemo podatke o trajanju licencija i fakturiranju naknada za licencije (gdje je primjenjivo). Prilikom pružanja ažuriranja putem interneta, obrađujemo tehničke podatke kako bismo uspostavili vezu i osigurali pravilno preuzimanje. Zadržavamo pravo korištenja tih podataka u statističke svrhe. Možemo koristiti tehničke informacije i podatke za kontakt kako bismo obavijestili korisnika licencije o potrebnim ažuriranjima ili za drugu komunikaciju u vezi sa softverskom licencijom.

Mobilne aplikacije za partnere

Pružamo razne mobilne aplikacije za naše partnere koje su dostupne kao mrežne aplikacije ili za krajnje uređaje s operativnim sustavima Android ili iOS putem trgovina Google Play ili Apple App Store. To uključuje (ovisno o dostupnosti):

  • myVAILLANT Pro aplikacija
  • SparepartCHECK aplikacija
  • Vaillant Partner+
  • Online katalog rezervnih dijelova

Korištenje aplikacija moguće je samo nakon prethodne registracije partnera. Mi upravljamo podatcima za pristup aplikacijama (korisničko ime, lozinka). Informacije o zaštiti podataka povezane s odgovarajućom aplikacijom odnose se na korištenje aplikacija i može im se pristupiti putem odgovarajuće aplikacije.

Za trgovine Google Play i App Store vrijede uvjeti privatnosti pružatelja tih usluga. Google Play u Europi pruža Google Ireland Limited Gordon House, Barrow Street Dublin 4, Irska („Google“). Informacije o Googleovim pravilima privatnosti dostupne su ovdje. App Store osigurava Apple Inc., One Apple Park Way, Cupertino, Kalifornija, 95014, SAD („Apple“). Informacije o Appleovim pravilima privatnosti dostupne su ovdje (verziji na odgovarajućem jeziku može se pristupiti odabirom zemlje).

Program vjernosti i aplikacija za skeniranje VEP / VEPscan

Našim partnerima nudimo mogućnost sudjelovanja u programu vjernosti. U okviru partnerstva partner nam prenosi podatke o kupljenim i ugrađenim uređajima te zauzvrat dobiva razne pogodnosti čija vrsta i opseg ovise o statusu pojedinog partnera. Za potrebe administriranja partnerskog programa obrađujemo različite podatke. To posebno uključuje podatke o kupljenim i instaliranim uređajima, upravljanje bodovnim računom, podatke o pruženim uslugama i pogodnostima, uključujući obradu usluga u okviru programa vjernosti putem Loyalty Shopa, pružanje robe putem Loyalty Shopa i podrška za mjere oglašavanja. Administracija partnerskog programa uključuje i obradu podataka o kupljenim i instaliranim uređajima s obzirom na neovlašteni, netočni ili višestruki prijenos podataka u svrhu stjecanja neovlaštenih pogodnosti.

Nudimo mobilnu aplikaciju za prijenos informacija o proizvodu i čitanje crtičnih kodova s uređaja (aplikacija za skeniranje). U tom kontekstu obrađujemo vaše podatke za prijavu u aplikaciju, kao i pojedinosti o prenesenim crtičnim kodovima, uključujući datum i vrijeme prijenosa. Podatci se pohranjuju na vašem računu vjernosti i koriste se za upravljanje programom.

Prikazivanje u pretraživanju ovlaštenih servisa

Našim partnerima nudimo mogućnost da budu navedeni kao kontakt u pretraživanju ovlaštenih servisa na našemu mrežnome mjestu za zainteresirane krajnje kupce (potencijalne kupce). U okviru pretraživanja zainteresiranoj se stranci prikazuje nekoliko ovlaštenih servisa koji se nalaze u blizini. U tu svrhu obrađujemo i objavljujemo javne podatke za kontakt partnera u okviru rezultata pretraživanja. To uključuje ime/naziv partnera, adresu, telefonski broj (fiksni) ili broj mobilnog telefona ako je primjenjivo, partnerovo mrežno mjesto i e-adresu za kontakt s partnerom. Podatci se preuzimaju iz matičnih podataka koji su pohranjeni na servisnom portalu. Upisujte samo podatke za kontakt partnera za koje pristajete da budu objavljeni u okviru pretraživanja ovlaštenih servisa. U okviru pretraživanja ovlaštenih servisa vaša će adresa biti prikazana zainteresiranima i na Google Kartama. U tu se svrhu adresa partnera automatski prenosi na Google Karte.

Preuzimanje ili naručivanje informativnih materijala

Informacije i brošure o proizvodima i uslugama možete preuzeti na servisnom portalu bez navođenja dodatnih podataka. U određenim slučajevima nudimo mogućnost primanja odabranog informativnog materijala e-poštom ili poštom. U tu svrhu dajete nam pojedinosti o informacijama koje zahtijevate i svoje ime i prezime, titulu, e-adresu i poštansku adresu. U pojedinačnim slučajevima možemo zatražiti dodatne informacije koje su potrebne za dostavu dokumenata. Procjenjujemo broj i vrstu preuzimanja u statističke svrhe kako bismo stalno poboljšavali i optimizirali naš raspon informacija.

Registracija za primanje newslettera/biltena

Našim partnerima nudimo razne newslettere na koje se mogu pretplatiti. Ako se želite pretplatiti na bilten, obradit ćemo e-adresu koju ste unijeli na servisnom portalu. Newsletterom možete samostalno upravljati na servisnom portalu. U tu svrhu također obrađujemo podatke o biltenima na koje ste se pretplatili i učestalosti njihova slanja.

Kada šaljemo bilten, prikupljamo podatke o slanju i korištenju newslettera. U tu svrhu bilteni sadrže poveznice na slikovne datoteke pohranjene na našim poslužiteljima. Kada otvorite bilten, vaš program za e-poštu učitava te slikovne datoteke s našeg poslužitelja. To nam omogućuje da pratimo jesu li i kada su naši newsletteri otvoreni i koji je sadržaj pročitan. Podatke prikupljene na taj način koristimo kako bismo vaše korištenje newslettera učinili privlačnijim, za upravljanje slanjem newslettera te u statističke svrhe.

Pretplatu na newsletter možete otkazati u bilo kojem trenutku putem servisnog portala. Ako želite otkazati primanje newslettera, to možete učiniti i putem poveznice za odjavu u newsletteru.

Kolačići, alati za analizu, praćenje i ciljanje, društvene mreže

Kolačiće koristimo na našemu mrežnome mjestu i servisnom portalu. Kolačići su male datoteke koje se privremeno pohranjuju na vašem uređaju. Kolačiće koristimo u različite svrhe opisane u nastavku.

Koristimo vlastite kolačiće, posebice funkcionalne kolačiće, kako bismo naše mrežno mjesto učinili jednostavnijim za korištenje, olakšali navigaciju i korištenje obrazaca, pojednostavili prijavu i registraciju, pružili određene funkcije, pohranili pristanak ili odbijanje upotrebe kolačića i kako bismo osigurali sigurnost našeg mrežnog mjesta i naših sustava. Odgovarajući kolačići stoga su nužni za funkcionalno korištenje našeg mrežnog mjesta. Pristanak nije potreban za nužne kolačiće.

Također koristimo kolačiće treće strane, konkretno, u vezi s korištenjem analitičkih alata, tehnologija praćenja i ciljanja.

Alati za mjerenje i analizu koriste se za bolje razumijevanje korištenja našeg mrežnog mjesta i njezinu odgovarajuću optimizaciju. Pomoću odgovarajućih kolačića prikupljamo podatke o tome kako komunicirate s našim mrežnim mjestom i koje ste stranice posjetili. Podatci koje prikupljamo ili pohranjujemo pomoću ovih kolačića agregiraju se i nisu povezani s vama osobno. Takvi se kolačići aktiviraju uz vaš pristanak, a svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku.

Tehnologije praćenja i ciljanja koriste se za optimizaciju oglašavanja i drugog marketinga na internetu. Ti kolačići prate i prikupljaju informacije o vašim aktivnostima na internetu kako bi pomogli oglašivačima da vam isporuče relevantnije oglase u skladu s vašim interesima. Te podatke mogu dijeliti s drugim organizacijama ili oglašivačima. Takvi se kolačići aktiviraju uz vaš pristanak, a svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku.

Na svojim mrežnim mjestima također integriramo tzv. ponude društvenih mreža ili vanjski sadržaj. Kada koristite društvene mreže, također koristite i odgovarajuće ponude pružatelja društvenih mreža koji također koriste kolačiće. Takvi se kolačići aktiviraju uz vaš pristanak, a svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku.

U načelu, naše mrežno mjesto možete pregledavati i bez kolačića. Međutim, većina preglednika ima zadanu postavku da automatski prihvaća kolačiće, ali možete spriječiti ili ograničiti pohranjivanje kolačića na svom krajnjem uređaju. Pogledajte upute proizvođača svojeg preglednika za pojedinosti o tome kako to funkcionira. Također možete izbrisati kolačiće koji su već postavljeni u bilo kojem trenutku putem svojeg preglednika. Za upravljanje kolačićima možete koristiti i postavke „Ne prati“ u svojem pregledniku. Također možete deaktivirati kolačiće određenih dobavljača trećih strana na stranici „Digital Advertising Alliance“ ili na stranici „Your Online Choices“. Ako ne prihvatite potrebne kolačiće, to može dovesti do funkcionalnih ograničenja naših ponuda.

Pri korištenju kolačića drugih pružatelja („kolačići treće strane“), moguće je da prikupljene podatke dotični pružatelj može prenijeti u zemlju izvan EU-a ili EGP-a koja ne nudi odgovarajuću razinu zaštite podataka. Konkretno, SAD trenutačno ne nudi odgovarajuću razinu zaštite u skladu s GDPR-om jer državna tijela u SAD-u pod određenim okolnostima imaju pravo pristupa osobnim podatcima koje drže tvrtke, a ispitanicima nisu dostupna odgovarajuća pravna sredstva

Prijenos osobnih podataka unutar Vaillant Group i trećim stranama

Osobne podatke obrađujemo mi kao voditelj obrade te ih u svrhu pružanja usluga prosljeđujemo izvršiteljima obrade podataka unutar Vaillant Group i vanjskim izvršiteljima obrade podataka koji podatke obrađuju isključivo u naše ime i prema našim uputama. Ako koristimo pružatelje usluga trećih strana koji također koriste podatke za vlastite potrebe, to smo posebno opisali zajedno s informacijama o kolačićima.

Osobne podatke otkrivamo krajnjim kupcima ili drugim trećim stranama ako je to potrebno za pružanje naših usluga.

Prijenos osobnih podataka domaćim i stranim sudovima, tijelima ili drugim državnim institucijama obavlja se isključivo u okviru zakonskih odredbi.

Obrada podataka od trećih strana i obrada podataka izvan EU-a ili EGP-a

Osobne podatke obrađujemo mi kao voditelj obrade te ih u svrhu pružanja usluga prosljeđujemo izvršiteljima obrade podataka unutar Vaillant Grupe i vanjskim izvršiteljima obrade podataka koji podatke obrađuju isključivo u naše ime i prema našim uputama.

U nekim okolnostima obradu podataka u naše ime provodi izvršitelj obrade izvan EU-a ili EGP-a. U takvom slučaju, osim ako Komisija ne donese odluku o primjerenosti u odnosu na državu primatelja, dogovorit ćemo s odgovarajućim pružateljem usluga odgovarajuće zaštitne mjere za zaštitu osobnih podataka, posebno dogovaranjem primjenjivih standardnih ugovornih klauzula EU-a.

Moguće je da pružatelji usluga treće strane također obrađuju podatke izvan EU-a ili EGP-a u vezi s korištenjem alata za analizu, tehnologijama praćenja i ciljanja trećih pružatelja usluga ili integracijom ponuda društvenih mreža. Konkretno, pružatelji usluga trećih strana mogu obrađivati osobne podatke u SAD-u. SAD trenutačno ne osigurava odgovarajuću zaštitu u skladu s GDPR-om jer državna tijela u SAD-u pod određenim okolnostima imaju pravo pristupa osobnim podatcima koje drže tvrtke, a ispitanicima nisu dostupna odgovarajuća pravna sredstva.

Sigurnost podataka

Primjenjujemo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili osobne podatke kojima upravljamo od uništenja, gubitka, izmjene ili neovlaštenog otkrivanja ili pristupa. Sve osobne podatke koje date prilikom korištenja personaliziranih usluga prenose se nama u šifriranom obliku. Za te potrebe primjenjujemo najsuvremeniji postupak šifriranja. Vaši podatci zaštićeni su lozinkom u sustavima u kojima su pohranjeni. Osobama koje imaju pravo na pristup tim podatcima zabranjeno je otkrivanje vaših podataka trećim stranama strogim sigurnosnim zahtjevima. Naše sigurnosne mjere neprestano se unaprjeđuju.

Razdoblje pohrane osobnih podataka

Vaše osobne podatke obrađujemo dok se ne ispuni svrha obrade osobnih podataka. Nakon prestanka svrhe u koju su prikupljeni, Vaše osobne podatke više ne koristimo, te isti ostaju u našem sustavu pohrane i čuvamo ih koliko nas obvezuju zakonski propisi o čuvanju arhivskog gradiva.

Napominjemo da pružanje osobnih podataka može biti rezultat ugovorne obveze (npr. informacija o ugovornome partneru). Ujedno, kada je potrebno zaključiti ugovor tako da ispitanik pruži osobne podatke koji se zatim obrađuju, posljedica odbijanja pružanja osobnih podataka bit će nemogućnost sklapanja takvog ugovora. Prije nego ispitanik pruži osobne podatke, može kontaktirati našeg službeniku za zaštitu podataka kojem se možete obratiti putem e-mail adrese: info@vaillant.hr . On će vam naznačiti je li pružanje osobnih podataka zakonski ili ugovorno nužno, odnosno je li nužno za sklapanje ugovora, postoji li obveza pružanja osobnih podataka i na kraju navesti posljedice odbijanja pružanja osobnih podataka.

Kao odgovoran poslovni partner, Vaillant ne primjenjuje automatizirani proces donošenja odluka, odnosno profiliranje.

Vaša prava

Imate pravo zatražiti pristup i ispravak ili brisanje osobnih podataka koji se odnose na vas ili ograničenje obrade, ili podnijeti prigovor na obradu, kao i pravo na prenosivost podataka, u svakom slučaju u skladu sa zakonskim odredbama. Ako se obrada osobnih podataka temelji na vašoj privoli, imate pravo povući svoju privolu u bilo kojem trenutku, bez utjecaja na zakonitost obrade temeljene na privoli prije njenog povlačenja.

Također se možete obratiti našem službeniku za zaštitu podataka i zahtijevati svoja prethodno navedena prava.

Imate pravo podnijeti prigovor tijelu nadležnom za nadzor u skladu sa zakonskim odredbama ako smatrate da se obradom vaših osobnih podataka krše zakonske odredbe. U tu se svrhu možete obratiti nadležnom tijelu u državi članici EU-a ili vašoj zemlji prebivališta ili mjesta u kojem je došlo do navodne povrede.

Nadležno nadzorno tijelo je Agencija za zaštitu osobnih podataka. Podatke za kontakt možete pronaći ukoliko kliknete ovdje.

Podatci za kontakt našeg službenika za zaštitu podataka

Sve upite ili prijedloge koje imate u vezi s pitanjem zaštite podataka slobodno uputite elektroničkom poštom ili pismom našem službeniku za zaštitu podataka kojem se možete obratiti na sljedeće načine:

E-adresa: info@vaillant.hr;

pošta: Vaillant d.o.o., Ulica Vjekoslava Heinzela 60, Zagreb

Podložno izmjenama

Zadržavamo pravo na promjene ovih pravila o privatnosti u bilo kojem trenutku u skladu s primjenjivim zakonima. Pri korištenju naših internetskih stranica također se pridržavajte odgovarajućih uvjeta korištenja i općih uvjeta.

Status: 01.09.2022.