Nađi

Ugodna temperatura tijekom cijele godine: Vaillant klima uređaji

Kontaktirajte nas

Suvremeno cjelovito rješenje za ugodno hlađenje i grijanje tijekom cijele godine.

Uobičajeni su na područjima gdje su ljeta posebno vruća. A sada se klima uređaji sve više ugrađuju i u područjima s blažom klimom. Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji, klima uređaji ne samo da hlade nego i griju i omogućuju cirkulaciju zraka. Uživajte u maksimalnoj udobnost koju Vam pružaju Vaillant klima uređaji, ne samo ljeti, već tijekom cijele godine!

Prednosti klima uređaja

Konstantno ugodna temperatura

Nema više preznojavanja ili smrzavanja, samo idealna temperatura u svim prostorijama. Uz Vaillant klima uređaje možete uživati u hlađenju i grijanju.

Brza ugradnja

Nije bitno radi li se o stanu ili poslovnom prostoru, živite li u kući ili zgradi, Vaillant klima uređaje odlikuje fleksibilna ugradnja. Nudimo Vam širok raspon veličina i kombinacija.

Pouzdanost i dugotrajnost

Najnovija tehnologija dokazane kvalitete izrađena u Njemačkoj jamči dugotrajan rad svih naših klima uređaja.

Mogućnost pojedinačne kontrole

Zahvaljujući intuitivnom upravljanju, uvijek možete precizno namjestiti temperaturu koja Vam najviše odgovara.

Kako rade klima uređaji?

Osnovno načelo rada klima uređaja jednako je hladnjacima.

Unutarnja jedinica klima uređaja preuzima energiju toplog zraka iz prostora. Pomoću rashladnog sredstva koje povezuje unutarnju i vanjsku jedinicu te izmjenjivača koji se nalazi u vanjskoj jedinici, energija toplog zraka iz prostora se predaje na vanjski zrak.

Počnimo s planiranjem Vašeg klimatizacijskog sustava!

Koji će Vam klima uređaj najbolje odgovarati ovisi o Vašemu domu. Ako gradite novi dom u predjelima s toplijom klimom, najbolje je rješenje ugraditi središnji klimatizacijski uređaj. U starijim objektima bolji je izbor multi-split klima uređaj.

Za predjele s blažim temperaturama preporučujemo mono-split klima uređaj. Ako želite osuvremeniti svoj stari sustav grijanja, razmislite o ekološki prihvatljivoj dizalici topline s mogućnošću hlađenja!

Ugradnja i servisiranje, naravno, ovise o izabranom sustavu. Na primjer, tijekom toplijih mjeseci, filtre unutarnje jedinice split klima uređaja potrebno je čistiti svaki tjedan. Održavanje također ovisi o uvjetima rada. Ako se sustav upotrebljava tijekom čitave godine, potrebno ga je servisirati svake godine. Ako se upotrebljava samo povremeno, dovoljno je održavanje svake tri godine.

Dizalice topline i središnje sustave potrebno je servisirati svake godine radi pouzdanosti i dugotrajnijeg rada.

Mono i multi split klima uređaji

Središnji klima uređaj

Dizalice topline kao klima uređaj

Mono i multi split klima uređaji

Postoje dvije vrste split klima uređaja: mono-split klima uređaj s jednom vanjskom i jednom unutarnjom jedinicom idealno je rješenje za hlađenje/grijanje jedne prostorije. Za regulaciju temperature u više prostorija preporučujemo multi-split klima uređaj u kojem je moguće povezati do četiri unutarnje jedinice s jednom vanjskom jedinicom.

Prednosti split klima uređaja:

 • visoka učinkovitost
 • ušteda prostora
 • prikladni za starije objekte
 • širok raspon mogućnosti

Središnji klima uređaj

Kod središnjih klima uređaja, klimatizacijska jedinica postavlja se u jednu prostoriju u podrumu ili na tavanu. Zrak se ondje hladi i šalje kanalima kroz ventilacijski sustav u sve prostorije u zgradi. Takvi su sustavi idealan izbor za nove zgrade, ali se ne preporučuju za starije zgrade (zbog visine troškova ugradnje novih instalacija).

Prednosti središnjeg klima uređaja:

 • učinkovitost i ekonomičan rad
 • posebno tih rad
 • precizna regulacija temperature u svakoj prostoriji

Dizalice topline kao klima uređaj

Način rada dizalica topline je sličan načinu rada klima uređaja. Iz tog razloga dizalice topline također možemo koristiti za hlađenje.

Prednosti dizalice topline:

 • niski troškovi rada
 • ekološki prihvatljiv sustav hlađenja
 • vrlo tih rad
 • korištenje plošnih sustava (podno, zidno, stropno) grijanja i hlađenja
 • mogućnost pripreme PTV

Provjerite ponudu Vaillant klima uređaja.

Provjerite našu ponudu klima uređaja koji će se savršeno uklopiti u Vaš dom!

Produljeno jamstvo

5 godina produljenog jamstva na kompresor klima uređaja

Od 01.01.2021. za sve kupljene klima uređaje iz serije climaVAIR plus VAI 8 i climaVAIR exclusive VAI 5 (mono i multi) uz redovno jamstvo od 2 godine na cijeli uređaj kupci ostvaruju dodatnih 3 (tri) godine jamstva na kompresor. Takvo petogodišnje jamstvo vrijedi isključivo na kompresor klima uređaja dok na ostale dijelove vrijedi osnovno tvorničko jamstvo u trajanju od 2 (dvije) godine prema uvjetima u jamstvenom listu.

Jamstvo u trajanju na pet godina na kompresor vrijedi uz predočenje računa i ovjerenog jamstvenog lista na mjestu prodaje. Račun mora biti izdan s datumom 1.1.2021. godine ili kasnije.

5 godina produljenog jamstva na cijeli klima uređaj - climaVAIR premium

Novi klima uređaj climaVAIR premium ima unaprijed 5 godina komercijalnog jamstva na cijeli proizvod bez potpisivanja dodatnog ugovora.

Pogledajte promotivne video materijale i saznajte više o značajkama Vaillant klima uređaja.

Vaillant klima uređaj climaVAIR plus

Vaillant klima uređaj climaVAIR exclusive

Vaillant klima uređaj climaVAIR premium

Trebate stručnu podršku ili savjet?

Grijanje putem Vaillant klima uređaja predstavlja energetski učinkovito rješenje kojim možete jednostavno upravljati.

Grijanje putem klima uređaja

Grijanje putem klima uređaja najbrže se može objasniti kao obrnuti sustav hlađenja. Rashladno sredstvo u vanjskoj jedinici upija toplinu koja zatim isparava. U unutarnjoj se jedinici ponovno pretvara u tekućinu. Toplina se tako prenosi u unutrašnjost koja se zatim zagrijava.

Na primjer, u područjima gdje su iznimne hladnoće rijetke središnje se grijanje ne isplati, dok je povremeno grijanje putem klimatizacijskog sustava bolji izbor.

Jednostavno upravljajte svojim klima uređajem

Zahvaljujući intuitivnom daljinskom upravljaču, jednostavno možete upravljati klima uređajem. Prema svojim potrebama možete postaviti ne samo točnu temperaturu za svaku prostoriju nego i prilagoditi druge postavke, kao što su kvaliteta i vlažnost zraka. Na taj način osiguravate grijanje i hlađenje na optimalnoj razini ugode za svoje potrebe.

Često postavljana pitanja