Nađi

Ventilacija

Kvaliteta zraka u prostoriji u kojoj boravimo značajno utječe na potpuni komfor. Korištenjem ventilacijskih sustava moguće je osigurati vrhunsku kavlitetu zraka uz značajne uštede u potrošnji energije za grijanje.

Udio kisika, temperatura i kvaliteta zraka od presudnog su značaja da se ugodno osjećamo u prostoriji gdje boravimo. Dugoročno gledano na taj način se ujedno štiti postojeća gradnja. Primjera radi, visoki postotak vlage u zraku rezultira pojavom vlage.

Vaillantov ventilacijski sustav recoVAIR osigurat će vrhunsku kvalitetu zraka ubacivanjem svježega zraka iz vana te odvođenjem potrošenog zraka iz prostorija van. Odvođenjem potrošenog zraka ujedno se odvodi i ugljični dioksid te vlaga.

Otkrijete našu ponudu ventilacijskih uređaja

Rekuperacija zraka štedi energiju

Izmjena zraka provodi se preko izmjenjivača topline tako da će se toplina s potrošenog zraka prenijeti na svježi zrak, što će naravno smanjiti potrebu za grijanjem. Stupanj dobivene povratne topline iznosi i do 95%.

Filtracija zraka

Prije nego što se svježi zrak dovode u prostor u kojemu boravimo, on se prvo filtrira. Sustav filtracije usisanog zraka sprečava ulaz prašine, peludi i drugih alergena što je vrlo bitno za ljude koji imaju problema s alergijom. Kontrolom udjela vlage u zraku sprečavamo nastanak plijesni te grinja.