Vaillant u Hrvatskoj

Saznajte više o povijesti Vaillanta u Hrvatskoj

1918.

Najstariji Vaillant uređaj dosad zamijećen u Hrvatskoj, proizveden je još daleke 1918. godine.

1930.

Vaillant uređaji korišteni su i u velikoj plinofikaciji Zagreba 1930.-1937. godine.

1960.

Nakon 2. svjetskog rata, Vaillant se zbog velikih ratnih šteta u matičnom pogonu u Njemačkoj vraća tek ponovno početkom 60-ih godina na hrvatsko tržište.

1970.

70-ih godina zastupstvo Vaillant proizvoda preuzima tvrtka Ferimport, sa sjedištem u Zagrebu, Martićevoj ulici 13.

1992.

U srpnju ove ratne godine godine Vaillant čini hrabar potez i otvara vlastito predstavništvo na istoj adresi ulažući cca. 100.000 EUR-a u uređenje novih prostorija. Cilj je u što većoj mjeri zadovoljiti potrebe i želje korisnika Vaillantovih uređaja. Predstavništvo pokriva tržišta Hrvatske i Slovenije i zapošljava 3 djelatnika.

U prvoj godini rada obavlja prodaju uređaja preko 4 uvoznika i specijaliziranih prodavaonica.

Predstavništvo se tada sastoji od uredskih prostorija, učionice i praktikuma s izloženim uređajima tada aktualnog prodajnog programa za praktični dio obuke ovlaštenih Vaillantovih servisera. Svi uređaji su kompletno u funkciji.

Edukacijski centar se od tada koristi za obuku ovlaštenih Vaillantovih servisera, za instalatere, projektante kao i trgovce.

Rezervni dijelovi su na raspolaganju ovlaštenim serviserima preko konsignacijskog skladišta u Krajiškoj ulici 38 u sklopu firme DE-MAT.

Hrvatsko tržište se razvija, potrebe i zahtjevi korisnika, servisera, instalatera rastu. Vaillant predstavništvo nastoji te potrebe ne samo pratiti već i anticipirati. Predstavništvo tijekom godina zapošljava daljnja 4 djelatnika, razvija svoju logističku potporu, ali i prepoznaje da je vrijeme za promjene.

1997.

Pod okriljem predstavništva otvara se i ured u Sloveniji za komercijalnu i tehničku podršku slovenskih korisnika.

1998.

Vaillant predstavništvo u Zagrebu pored Hrvatske i Slovenije zaduženo je za dodatna tri tržišta: Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Makedoniju.

1999.

Krajem prosinca seli u nove prostorije u ul. grada Vukovara 274, u koje ponovno ulaže oko cca 100.000 EUR-a. Nove poslovne prostorije obuhvaćaju pored samih uredskih prostorija (odjela komercijale, marketinga i tehničkog odjela) i učionicu za teoretski dio obuke unutar edukacijskog centra kao i praktikum za praktičan dio obuke gdje su postavljeni suvremeni uređaji iz aktualnog prodajnog programa. Svi uređaji su kompletno instalirani i u funkciji.

U sklopu predstavništva nalazi se sada također i središnje carinsko skladište Vaillantovih rezervnih dijelova, čime je kompletna Vaillantova usluga objedinjena na jednom mjestu. Nastojanje je još više približiti se svim svojim korisnicima. U odjelu rezervnih dijelova zaposlena su dodatno 2 djelatnika.

2002.

Broj zaposlenih narastao je na 10 u predstavništvu i 4 u sklopu carinskog skladišta rezervnih dijelova.

Program uređaja za grijanje nadopunjava se po prvi puta i klima uređajima. Sukladno Vaillant sloganu "Ideje za toplinu", Vaillant nudi udobnost ne samo zimi nego i ljeti. Posebice za istaknuti je da se pri tome vodilo računa o želji korisnika i njihovim zahtjevima.

2003.

Zapošljavaju se još 2 nova djelatnika čime je ukupan broj zaposlenih u Vaillant predstavništvu narastao na ukupno 12 djelatnika.

Vaillant predstavništvo se predstavlja novim internet nastupom. Nove stranice prate aktualni prodajni program te su sadržajem i izgledom prilagođene matičnim Vaillantovim internet stranicama.

2005.

Vaillant predstavništvo se seli u nove prostorije u Planinsku ulicu 11 u koje ulaže velika sredstva. Nove poslovne prostorije prostiru se na cca. 1000 m2 u sklopu kojih se nalazi veliki izložbeni salon kompletnog prodajnog programa, novi veliki edukacijski centar s praktikumom, carinsko skladište rezervnih dijelova te same uredske prostorije.

2007.

Broj zaposlenih u Predstavništvu Vaillant je narstao na 15 i 5 u tvrtki Vaillant d.o.o. (carinsko skladište rezervnih dijelova).

Osim tržišta Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije te Bosne i Hercegovine, Predstavništvo je zaduženo i za tržišta Crne Gore, Kosova i Albanije.

2009.

U sklopu tehničkog odjela Predstavništva Vaillant započinje s radom Projektni ured za obnovljive izvore energije.

zgrada

Brza pretraga proizvoda

2011.

Vaillant predstavlja u suradnji s Hondom svoj najnoviji projekt na svjetskom tržištu – mikrokogeneracijski uređaj za obiteljske kuće ecoPOWER 1.0

2012.

Vaillant ide korak dalje na području komfora. Nova generacija regulatora odlikuje se novim intuitivnim sučeljem po načelu "Okreni & klikni" za jednostavno i brzo parametriranje individualnih želja i potreba grijanja i pripreme potrošne tople vode.

2013.

Vaillantovo predstavništvo u Hrvatskoj postaje tvrtka kćer pod nazivom Vaillant d.o.o.

Uvodi se nova generacija plinskih kondenzacijskih zidnih uređaja veće snage, ecoTEC plus 80-120 kW. Spajanjem u do šest uređaja u kaskadu moguće je sada postići snagu od 720 kW sa zidnim uređajima što otvara sasvim nove mogućnosti.

2014.

Vaillant slavi svoj 140 rođendan pod geslom "140 godina. Njemački inženjering od 1874. godine"

2015.

Vaillant sukladno Europskim direktivama za energetski srode proizvode pod nazivom „ErP" prilagođava dio svog prodajnog programa. Plinski konvencionalni uređaji se zamjenjuju plinskim kondenzacijskim uređajima.

2016.

Vaillant uvodi prve uređaje s oznakom „Green iQ": plinske zidne uređaje ecoTEC exclusive i dizalice topline flexoTHERM/flexoCOMPACT exclusive.

2017.

Vaillant Hrvatska obilježava 25 godina od osnivanja vlastite tvrtke u Hrvatskoj čime se otvorilo sasvim novo poglavlje direktnog prisustva proizvoda i robne marke Vaillant na hrvatskom tržištu.

2018.

Uvodimo novu suvremenu generaciju klima-uređaja pod nazivom climaVAIR VAI 5 / climaVAIR VAI 8.