Nađi

Udobnost za moj dom - bilo gdje na svijetu

Kako je najhladnije mjesto u Švedskoj postalo najudobnije

Daleko u Švedskoj, 235 km sjeverno od Arktičkog kruga, nalazi se selo Naimakka. Jedini stanovnik je Åke, star 80 godina i odgovoran je za meteorološku stanicu Naimakka. Ovdje živi cijeli svoj život. Rijetko tko ga danas još posjećuje. Nije ni čudo, obzirom da temperature mogu pasti do -40°C. Jednog dana Åke je imao ideju kako privuči više posjetitelja: preobrazio bi Naimakku u najudobnije mjesto u Švedskoj.

Zašto Åke voli svoju Vaillant dizalicu topline:

Čak i u najhladnijim mjestima kao npr. u Naimakki u Švedskoj, Vaillant dizalica topline može iskoristiti pohranjenu energiju iz tla za stvaranje udobnog doma.

Koji je princip rada Vaillant dizalice topline?

Visoko učinkovita tehnologija Vaillant dizalice topline radi suprotno načelu hladnjaka. Dok hladnjak prenosi toplinu iznutra prema van, dizalica topline koristi toplinu iz okoline i prenosi na radni medij odnosno sustav grijanja.

Vaillant dizalice topline koriste do 75 posto energije iz besplatne topline koju priroda pohranjuje u zraku, u tlu ili u podzemnim vodama. Više o ovoj inteligentnoj tehnologiji saznajte u videozapisu.

Vaillant dizalice topline odgovaraju najrazličitijim uvjetima

Gdje god živite, bez obzira na vrstu gradnje, Vaillant ima odgovarajući sustav dizalice topline. Čak i u Naimakki, mjestu s do 200 dana zime i čestim mrazom, Vaillant dizalica topline pretvorila je Åkeovu kuću u udoban dom.

S druge strane, naši korisnici u Dalmaciji koriste tehnologiju grijanja samo nekoliko mjeseci zimi, ali zato koriste dizalice topline i za hlađenje tijekom ljetne sezone.

Više informacija

Provjerite što čini Vaillant dizalice topline prvim i najboljim izborom.

Izaberite dizalicu topline koja odgovara Vašim potrebama

Kontaktirajte instalatera specijaliziranog za dizalice topline

Potražite Vama najbližeg specijaliziranog instalatera ili kontaktirajte Vaillant d.o.o. za preporuku: prodaja@vaillant.com

Saznajte više o dizalicama topline

Budućnost grijanja i hlađenja već je stigla: saznajte više o tehnologiji koja stoji iza rada dizalica topline i što ih čini ekološki najprihvatljivijim rješenjem.