Nađi

ErP/ELD - Zelenije grijanje i topla voda

Novi propisi EU pokazuju put prema zelenijoj budućnosti. Vaillant Vam pomaže da to ostvarite.

Novi propisi EU-a stupaju stupili su snagu 26. rujna 2015. i utječu na sve uređaje za grijanje i sustave grijanja instalirane nakon toga datuma. Poznati su kao Direktiva o energetski srodnim proizvodima, i njima se utvrđuju pravno obvezujući kriteriji energetske učinkovitosti i emisija.

Zamišljeni su kako bi Vam pomogli u donošenju informiranih odluka o najboljim rješenjima grijanja i tople vode za Vaš dom, a ključni dio propisa također zahtijeva da se na proizvodima istaknu oznake koje sadrže podatke o njihovoj učinkovitosti i radu.

Baš kao i oznake koje su Vam poznate s bijele tehnike, kao što su strojevi za pranje rublja i hladnjaci, njima se klasificiraju uređaji prema njihovoj učinkovitosti od G do A++ za uređaje za grijanje i od G do A za spremnike tople vode.

Još jedna posljedica promjena je da, uz jednu iznimku, više neće biti moguće ugrađivati nekondenzacijske uređaje za grijanje. S obzirom da su energetski učinkovitiji, kondenzacijski uređaji za grijanje će sada biti standardno rješenje za većinu malih i srednjih ugradnji.

Vaillant već dugo prednjači u kondenzacijskoj tehnologiji, a njegov asortiman visoko učinkovitih kondenzacijskih uređaja sukladan je novim propisima. Kako bi oni postali još učinkovitiji, mogu se kombinirati s obnovljivim izvorima energije, kao što su dizalice toplice i solarni kolektori, da bi se dobilo istinski održivo rješenje za grijanje i toplu vodu u vašem domu.

Vaillant i ErP regulative

Energetski učinkovita rješenja su budućnost Vašeg doma

Održivost je temelj svega što radimo u Vaillantu. Zbog toga u potpunosti podržavamo propise o energetski srodnim proizvodima i nastojanja EU-a da promiče održivost i učinkovitije korištenje energije. Vaillant posjeduje tehničko znanje i svjesnost o potrebi zaštite okoliša kako bi pridonijeli ostvarenju tih ciljeva. Godine 2010., postavili smo si ambiciozni desetogodišnji cilj smanjivanja emisija CO₂ iz svojih proizvodnih procesa za 25%, te poboljšanja energetske učinkovitosti, potrošnje vode i otpada za po 20%.

Vaillant Vam također može pomoći u poboljšanju održivosti Vašeg doma, bez obzira gradite li novu kuću, modernizirate staru ili jednostavno nadograđujete Vaš postojeći sustav grijanja ili tople vode.

Širokom asortimanom obnovljivih, standardnih i kombinirajućih rješenja, Vaš lokalni Vaillantov instalater će Vam pomoći pronaći najbolje rješenje za Vaše potrebe. Možete biti sigurni da će ono ne samo i više nego ispuniti kriterije utvrđene propisima, već i biti označeno oznakom najviše energetske učinkovitosti.

Učinkovitost međutim nije samo pitanje zaštite okoliša i postupanja u skladu s propisima. Ugradnjom novog energetski učinkovitog Vaillantovog sustava grijanja dobit ćete maksimalnu udobnost grijanja i tople vode uz istovremenu uštedu novca.