Nađi

VAŽNE OBAVIJESTI – sve na jednom mjestu

U nastavku ove stranice objedinjene su i kronološki poredano sve važne obavijesti vezane uz Vaillant poslovanje, smjernice i informacije za korisnike kao i za partnere uslijed novonastale situacije pojavom COVID-19 te posljedicama potresa. Pritom pozorno pratimo sve upute i smjernice resornih nacionalnih i lokalnih tijela Republike Hrvatske.

Ukoliko imate pitanja ili vam trebaju dodatna objašnjenja, molimo da iste uputite putem e-pošte na: info@vaillant.hr.

Nastojimo ovim putem i vama i nama olakšati bolje snalaženje u novim okolnostima i dati Vam odgovore na moguća otvorena pitanja kako bismo što jednostavnije i bezbolnije zajedno prošli kroz ova izazovna vremena.

OBAVIJESTI:

27_03_2020 Puštanja plina u objekte kojima je plin zbog potresa bio preventivno isključen

Za sigurno puštanje plina u kojima je nakon potresa preventivno zatvoren glavni plinski ventil potrebno je osigurati:

1. Pozitivan nalaz statičara ili stalnog sudskog vještaka za građevinarstvo da objekt nije ugrožen potresom

2. Pozitivan nalaz dimnjačara za sve dimnjake u zgradi - popis ovlaštenih dimnjačara provjeriteovdje.

3. Obavezan pristup u sve stanove kod ponovnog puštanja plina u stambene zgrade.

Ukoliko su tč. 1 i 2 ispunjene treba se javiti i u Gradsku plinaru Zagreb na brojeve: 01/6437-707;6437-706 i 6437-549, a kompletnu dokumentaciju poslati na e-mail:prodaja@plinara-zagreb.hr.

GPZ će potom kontaktirati stranke za dogovor o terminu ispitivanja instalacija.

U slučaju potrebe za sanacijom plinske instalacije, potrebno je angažirati ovlaštenog plinoinstalatera – popis se nalazi ovdje.

Pri ponovnom puštanju plina u zgradu GPZ-u treba predočiti i potvrdu zadnjeg servisa plinskog bojlera!

Sve detaljne upute pročitajte na stranicama GPZ-a ovdje.

Vaš Vaillant d.o.o. Hrvatska

27_03_2020 Otkrivanje otrovnog ugljičnog monoksida u stanu nakon potresa i kako postupiti

1. Kako otkriti ugljični monoksid u stambenim prostorijama?

Provjerite u prostoriji u kojoj je smješten plinski bojler da li se na hladnim ravnim površinama skuplja vlaga (rošenje, kondenzat). U slučaju da se skuplja vlaga, moguće da dolazi do povrata dimnih plinova (ugljični monoksid) u prostoriju jer vlaga iz dimnih plinova kondenzira na hladnim površinama.

2. Kako postupiti u slučaju sumnje na ugljični monoksid?

U slučaju utvrđivanja vlage na hladnim površinama u prostoriji, nužno je odmah isključiti plinski bojler i otvoriti prozore. Zatvorite dodatno glavni plinski ventil na zgradi.

Pozovite odmah ovlaštenog dimnjačara ili Gradsku plinaru Zagrebna 0800 400 400 ili 01/ 6437 755, 6437 741, 6302 382. Stručna osoba će potom utvrditi stanje dimnjaka u zgradi te izdati ili dozvolu za rad ili izreći zabranu korištenja bojlera dok se ne uklone svi nedostaci na instalaciji dimnjaka.

Vaš Vaillant d.o.o. Hrvatska

25_03_2020 Kako osigurati socijalnu distancu pri servisnoj intervenciji

Molimo sve korisnike koji ovih dana imaju hitnu servisnu intervenciju u svojim domovima da se zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti servisera te u svrhu očuvanja obostranog zdravlja pridržavaju nastavnih uputa i postupaka:

• Ugovorite termin dolaska ovlaštenog servisera. Koristite za odabir servisa isključivo Vaillant online tražilicu.

• Serviser će prema dogovorenom terminu korisnika telefonski kontaktirati kada je ispred zgrade/kuće kako bi korisnik ostavio ulazna vrata stana/kuće otvorena.

• Osigurajte za vrijeme boravka servisera u stanu/kući prozračnost prostora, tj. otvorite prozore u svom domu.

Za vrijeme intervencije – od dolaska do odlaska servisera - treba pod svaku cijenu izbjeći neposredni bliski kontakt sa serviserom. Stoga se ukućani mole da ostanu u nekoj drugoj prostoriji od one kroz koju prolazi serviser (npr. hodnik) i gdje je uređaj smješten (npr. kupaonica, kuhinja, ostava i sl.).

Naplata intervencije: korisnik ostavlja iznos novca na dogovorenom mjestu u stanu/kući.

• Serviser uzima novac te odlazi iz stana/kuće. Po povratku s terena ispostavlja račun koji šalje korisniku poštom.

Vaš Vaillant d.o.o. Hrvatska

25_03_2020 Provjera dimovodnih sustava i dimnjaka nakon potresa

Prenosimo najvažnije informacije Dimnjačarske obrničke zadruge grada Zagreba za korisnike s uređajima spojenim na dimovodne sustave odnosno dimnjake.

Nakon potresa izuzetno su opasni urušeni kao i oštećeni dimnjaci te dimovodni sustavi. Dimnjaci od opeke se smatraju posebno opasnom kategorijom.

Svim našim korisnicima uređaja spojenih na dimovodne sustave odnosno dimnjake preporučamo i savjetujemo da se informiraju direktno na stranici Dimnjačarske obrtničke zadrugešto im je konkretno činiti. Na web stranici ZadrugeZadruge objavljena je vidljiva obavijest “PROVJERA DIMNJAKA I DIMOVODNIH SUSTAVA NAKON POTRESA” koja sadrži sve najvažnije informacije kao npr.:

• Telefonski broj Zadruge: 01 4819 484

• Sumnja na neispravnosti plinske instalacije odnosno ako se osjeća miris plina

• Ispitivanje ispravnosti i prohodnosti dimnjaka

• Poveznica na popis područnih dimnjačara s njihovim kontakt podatcima

Vaš Vaillant d.o.o. Hrvatska

23_03_2020 Informacije o dostupnosti servisne službe i mjere opreza na plinovodima

Vaillant Hrvatska moli sve korisnike Vaillant plinskih uređaja koji imaju hitnu potrebu za servisnom službom da se koriste našom tražilicom ovlaštenih servisera.

Prepustite radove isključivo ovlaštenom servisu zbog vlastite sigurnosti! Svi ovlašteni servisi rade ali molimo za strpljenje jer poziva ima posebice na području zahvaćenim posljedicama potresa izuzetno puno. Naši partneri serviseri rade i radit će maksimalnim snagama i maksimalnom brzinom.

Molimo da pri intervencijama osigurate socijalnu distancu zbog sebe i zbog servisera!

Korisnicima kojima je Plinara isključila plin, nažalost, u ovom trenutku ne možemo pomoći sve dok ne bude ponovo izdana dozvola za korištenje plinovoda. Molimo da korisnici ne poduzimaju sami nikakve radnje na plinovodu već da isključivo pozovu Plinaru ukoliko sumnjaju u možebitnu neispravnost dovoda/odvoda plina.

Sigurnost naših korisnika i naših partnera za nas je najvažnija i ulažemo maksimalne napore da zajedno osiguramo opet toplinu u Vašem domu. Hvala na razumijevanju.

Vaš Vaillant d.o.o. Hrvatska