Radi pravilnog funkcioniranja ove web stranice, ali i radi daljnjeg unaprjeđenja web stranice i poboljšavanja Vašeg iskustva pregledavanja, ova web stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija („Cookies“ – „Kolačići“). Prema trenutnoj regulativi Europske unije obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti Vaš pristanak. Korištenjem web stranice i odabirom opcije „slažem se“ pristajete na uporabu Kolačića. Blokiranjem Kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.Ukoliko želite saznati više o korištenju "kolačića" molim kliknite ovdje.

Slažem se

Obiteljska kuća, Novi Vinodolski

Postrojenje s dizalicom topline

U obiteljskoj kući u Novom Vinodolskom grijanje i hlađenje (pasivno) objekta je izvedeno s Vaillant geotermalnom dizalicom topline VWS 101/2 u kombinaciji s međuspremnikom ogrjevne vode VPS 500 te spremnikom za toplu vodu VIH RW 300.

Kod izvođenja projekta primjenjen je sustav s bunarima (upojni i izljevni) kao rješenje za neizravan zahvat rashladne i toplinske energije mora.

Distribucija topline izvedena je plošno (podno, stropno i zidno) i kao takva je prateći dio sustava s geotermalnim dizalicama topline koje se primjenjuju u niskoenergetskim građevinama.